Dans som träning

| | 0 Comments

Dans är verkligen den perfekta träningsformen för dig som älskar bra musik och att vara fysiskt aktiv. Fördelarna med dans är till exempel att det förbättrar din flexibilitet, balans och uthållighet.

När man dansar använder man alla kroppens muskelgrupper och kroppen utsöndrar dessutom endorfiner som gör oss glada. Något som också är viktigt är att känna sig fin när man dansar och tränar så köp dig något passande och dansa loss!

Olika danser

I dansens värld finns många valmöjligheter till exempel:

Zumba som är inspirerat av Salsa och Merengue om man gillar latinorytmer och den sortens dans är detta perfekt för dig. Det finns även afrodans som passar dig bäst som vill släppa loss och hitta den fria känslan. Och magdans om du vill känna dig lite extra exotisk för att bara ge några exempel. Så man kan säga att dans finns för allas tycke och smak.

Hälsofördelar med dans

Hälsoeffekterna av dans är stora och påverkar både kropp och sinne på ett positivt sätt. På kroppen märker du att den blir smidigare och starkare, och på sinnet märker du att du känner större glädje och orkar mer. Dansen är rena rama hälsokuren så skaka loss för hälsans skull.